Android  Auto zonder kabel

Android Auto zonder kabel


Wireless Android Auto in seconden


Het gemak van draadloze Android Auto (AA) is dat jij geen kabels meer hoeft te verbinden. Zodra jij de auto instapt start Android Auto  automatisch. Jij hoeft de kabel niet meer te verbinden of jou smartphone te pakken. Het werkt net zo soepel als de bekabelde variant. Verbinden is het makkelijkste van allemaal. 

Android Auto draadloos maken


In 3 stappen van bekabelde Android Auto naar draadloze Android Auto.


  1.  Verbind de USB kabel
  2.  Maak verbinding met Bluetooth
  3.  Klik op 'gebruik Android Auto'


Voortaan start Android Auto automatisch bij het starten van de auto, geen kabel meer nodig.

Android Auto dongle

De Android Auto dongle is een klein apparaat met een Wi-Fi verbinding. Via de Wi-Fi verbinding is het mogelijk om Android Auto draadloos te verbinden. Door de 5.8Ghz verbindingsmogelijkheid van het apparaat zal jij geen stotteren ondervinden en kan jij tijdens het navigeren HD kwaliteit muziek luisteren, net zo snel als via de kabel

Android Auto start automatisch

Nadat de de dongle voor de eerste keer verbonden is start Android Auto voortaan automatisch. Je hoeft alleen maar de auto te starten. De smartphone kan in je zak of tas blijven zitten tijdens het rijden.


Android Auto wireless is snel klaar om te gebruiken via de Dongle.

Snelheid en bediening via het stuur

De draadloze dongle is net zo snel als de bekabelde Android Auto tijdens het testen. Er is geen verschil merkbaar bij het luisteren naar muziek, navigeren en de stembediening. 


De knoppen van de auto werken perfect ook de knoppen op het stuur om Android Auto te starten.

Welke auto's ondersteunen Android Auto?

Bijna alle merken in Nederland ondersteunen Android Auto. Hieronder een lijst met de meest verkochte auto's merken met Android Auto. Heeft jou auto geen bekabelde Android Auto kies dan voor een autoradio met Android Auto.

Autoradio met Android Auto

Als jouw auto geen Android Auto ondersteunt is het ook mogelijk om via een nieuwe autoradio de functie later toe te voegen. Vervang je bestaande autoradio en jij kan Android Auto makkelijk toevoegen.


1-DIN radio

De 1-DIN autoradio's hebben een scherm dat uitschuift. Daardoor is Android Auto goed te zien en te bedienen.

Bekijk Android Auto radio's voor 1 DIN


2-DIN radio

De 2-DIN autoradio zijn van een goed formaat om direct via het scherm (vaak een touchscreen) Android Auto te bedienen.

Bekijk Android Auto radio's voor 2 DIN


De autoradio's zijn voorzien van bekabelde Android Auto . Behalve de radio is de Android Auto dongle ook nodig voor het gebruik van Android Auto draadloos.

Android Auto vanaf welke Android versie?

Android Auto werkt vanaf de Android 10 automatisch. Maak jij gebruik van Android 9 of een eerdere versie download dan de Android Auto app vanuit de Google Play store

De beste Android Auto apps

Top 3 navigatie apps

Waze navigatie app

Google Maps navigatie

Flitsmeister navigatie app

Top 3 communicatie apps

Volgorde van apps aan passen Android Auto

Installeer de apps op jouw smartphone om ze daarna te gebruiken in Android Auto. De volgorde van apps is aan te passen zodat jij altijd de beste apps snel beschikbaar hebt. 


Vink een app aan of uit in de lijst om hem zichtbaar te maken in het menu van Android Auto. Versleep de apps om de volgorde naar wens te maken.