Brandblusser voor thuis

Brandblusser voor thuis


Brandblusser voor in huis


Een brandblusser kan je leven redden en ernstige schade voorkomen. Uit een onderzoek van de Federatie Veilig Nederland blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders een brandblusser in huis heeft. Een groot gedeelte van de Nederlanders heeft een brandblusser nog nooit bewust overwogen. De onderstaande design brandblussers brengen daar verandering in.

Oorzaak van een brand

Hieronder staan de meest voorkomende oorzaken van een brand.

38% Stoken

13% Technisch defect apparaat

13% Koken

12% Onbekend

6% Brandstichting

4% Hittebron

3% Bliksem inslag

2% Roken

2% Elektra

2% Klussen

2% Siervuur

1% Hennepkwekerij 

38% Stoken

13% Technisch defect apparaat

13% Koken

12% Onbekend

6% Brandstichting

4% Hittebron

3% Bliksem inslag

2% Roken

2% Elektra

2% Klussen

2% Siervuur

1% 

Hennepkwekerij

Er zijn verschillende oorzaken voor een brand volgens de brandweer. De meeste branden ontstaan in de woon en slaapkamer (52%) opgevolgd door de keuken (38%), volgens een onderzoek van de brandweer. De keuken is een verzameling van verschillende apparatuur , elektra en een kookfornuis. Daarom is dat één van de plekken waar een brandblusser het beste op zijn plek is. Daarvoor is een type brandblusser gewenst die geschikt is voor de meest voorkomende branden.

Type brandblusser

Het type brandblusser bepaald welke branden hij kan blussen. De bekendste brandblusser zijn de poeder blusser en de schuimblusser. Het grootste voordeel van een poederblusser is dat hij geschikt is voor de meeste branden die in een woning voor zullen komen. Als je kiest voor een brandblusser dan is het verstandig direct voor een blusser te kiezen die jou in de meest situaties veiligheid biedt. 

Poeder brandblusser

Schuim brandblusser

CO2 brandblusser

  • Klasse A (vaste stoffen)
  • Klasse B (vloeistoffen)
  • Klasse C (gassen)
  • Klasse A (vaste stoffen)
  • Klasse B (vloeistoffen)
  • Klasse B (vloeistoffen)

Welke brandblusser voor thuis?


De beste brandblusser voor thuis is er één die werkt en jij in het zicht kan laten. Een brandblusser heb je niet vaak nodig en als je hem nodig hebt is er een stressvolle situatie. Daarom wil je de brandblusser in het zicht houden zodat jij er snel bij kan. Er zijn verschillende type brandblusser beschikbaar maar de design brandblusser maakt het meeste kans om in het zicht te blijven.

Design brandblusser

De ideale brandblusser voor in jou keuken, woonkamer, kantoor of andere ruimte. Deze brandblussers voegen design toe aan jou woning. Deze design brandblussers passen perfect in jou omgeving. Met de design brandblusser heb je functionele kunst in huis. De mooie brandblusser zijn ook ideaal om als cadeau te geven.

Brandblusser in de keuken

In de keuken is er het meeste kans op een brand volgens de brandweer. Dat is dus de plek om een brandblusser te plaatsen. Het makkelijkste is het om de brandblusser op te hangen of neer te zetten op een plek waar iedereen er makkelijk bij kan. Niet vlakbij het fornuis of kookplaat want daar ontstaan de meeste branden.  


Dat maakt de design brandblusser een ideale oplossing. Deze brandblusser wil je in het zicht hebben!

Zwarte Brandblusser

Een brandblusser is meestal rood. De rode kleur zorgt voor een uniformiteit waardoor iedereen weet dat het om een brandblusser gaat. Nu heb jij een keuken waar die rode kleur niet perfect bij past en wil je een brandblusser in het zwart. Kijk dan naar de design brandblusser voor een prachtig design in iedere omgeving. 


De bordeaux brandblusser past perfect bij de wijnglazen of wijnrek. De grill optie is voor wie van koken met vlees houdt en de motorcycle is de ideale brandblusser voor in de garage. Bekijk alle design brandblussers.


Bestaande brandblusser decoratie

Het kan zo zijn dat je al een bestaande rode brandblusser hebt of voor een bedrijf opzoek bent naar een brandblusser. Voor bedrijven zijn de rode brandblussers een standaard en tenslotte verplicht. Dan is het mogelijk om de brandblusser in de omgeving te laten wegvallen. Vermom de rode brandblusser met een muurdecoratie.

Hoe kan jij een brandblusser het beste gebruiken?

Een brandblusser hoe die je dat?


1. Verwijder de veiligheidspin (borgpen) van de brandblusser.


2. Mik de spuitmond van de brandblusser op het vuur op een afstand van ongeveer 2 meter.


3. De druk de knijpkraan in om te beginnen met blussen en maak van links naar rechts een slepende beweging. Herhaal de beweging tot de brand geblust is.

1. Verwijder de veiligheidspin

2. Mik de spuitmond op het vuur

3. Druk de knijpkraan in

Brandblusser weggooien en recycling

Waar laat je een lege brandblusser? Waarschijnlijk vermoed je het al maar een brandblusser kan jij niet zomaar weggooien bij het normale vuilnis. Een brandblusser kan jij recyclen bij de milieustraat in de buurt. Een brandblusser valt onder de categorie klein chemisch afval. Je kan een oude brandblusser ook zelf hergebruiken. 

Brandblusser hergebruiken als waterpistool

Het ziet er gaaf uit en hij is ook leuk om naast een vuurkorf neer te zetten. De brandblusser omtoveren tot waterpistool kan jij met de onderstaande lijst en de tips uit het filmpje.


Dit heb jij nodig

Lees ook